Vzdálené monitorování objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo navrhnout a realizovat autonomní systém, který bude schopen vzdáleně monitorovat objekt a odesílat data přes rozhraní Ethernet. Konkrétně se bude jednat o monitorování teploty a stavu magnetického kontaktu. Takto získaná data jsou zasílána přes síť centrálnímu prvku ke zpracování. Ten je schopen přijatá data zobrazovat pomocí webové stránky. V rámci práce jsou diskutovány důležité protokoly, potřebné pro realizaci komunikace po síti ethernet, hardwarové prostředky použité k implementaci a softwarové vybavení systému.
The goal of the project was to create independent system, which is able to supervise remote site using Ethernet network. It can measure temperature and check state of door magnetic contact. Gained information are sent over network to the cenral node, which is able to present them on web page. In the project are also discussed important network protocols needed for implementation of the system, hardware used for implementation and software of the system.
Description
Citation
ŠORČÍK, L. Vzdálené monitorování objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO