Možnosti optimalizace výkonu LAMP (linux/apache/mysql/php)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tematikou optimalizace výkonu serverové platformy LAMP. Postupně se ve všech čtyřech součástech této platformy (v Linuxu, HTTP serveru Apache, MySQL databázi a interpretu jazyka PHP) snaží odhalovat problémová místa při běhu modelové webové aplikace vytvořené jako součást práce a odstraňovat je vhodným nastavením konfiguračních voleb či nasazením technologií zvyšující výkon dané součásti. Na základě takto získaných zkušeností je vypracována sada optimalizačních doporučení. Ty jsou nakonec ověřeny jejich aplikací na server provozující reálné webové aplikace.
This work deals with topic of LAMP software bundle performance optimalization. Step by step, it tries to discover performance problems in all four parts of LAMP (in Linux, HTTP server Apache, MySQL database and PHP language interpreter). A model web application is created for these testing purposes. When a problem is found, a change in configuration files is done or a performance improving technology is applied to the corresponding part. A set of optimalization recommendations is compiled and verified on server running real web application.
Description
Citation
KOTLÁŘ, P. Možnosti optimalizace výkonu LAMP (linux/apache/mysql/php) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO