Návrh a implementace nástroje pro hierarchickou grafickou specifikaci systémů pracujících v reálném čase

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na návrh a implementaci univerzálního nástroje schopného graficky popsat systémy pracující s reálným časem. Tento nástroj dále umožňuje použít libovolný verifikační přístupu pro ověření výsledného modelu. Je proveden souhrn základních formálních metod popisu systémů založený na matematické logice. Jsou přiblíženy přístupy schopné hierarchicky popsat systémy pracující s reálným časem. Byly navrženy vhodné úlohy pro následné ověření funkčnosti vytvářeného systému.
This thesis is aimed to specify and implement multi-purpose framework able to deal with graphical real-time system specification. This tool allows to use arbitrary verification approach to resulting system model check. Description of basic formal specification methods based on mathematic logic is done. Some well-known hierarchical graphical specifications for real-time systems are depictured. Author proposed suitable cases for functionality examination of resulting framework.
Description
Citation
GACH, M. Návrh a implementace nástroje pro hierarchickou grafickou specifikaci systémů pracujících v reálném čase [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO