Tabulkové procesory jako zobrazení dat OLAP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce zkoumá možné zpsoby penosu dat z portálových aplikací do tabulkových procesor. Cílem je navrhnout ešení, které by za použití vhodných formát soubor umožnilo získat data pro použití v aplikaci MS Excel. Práce také strun vysvtluje pojem OLAP, možnosti jeho použití, vnitní datové struktury a zpsob exportu údaj. Podrobnji pak rozebírá rzné používané pístupy pro získání dat z webových portál. Detailn rozebírá textové formáty SYLK a XML, které jednoduchým zpsobem umožují penos dat mezi rznými aplikacemi a tedy jsou vhodným prostedkem pro generování dat také pro tabulkové procesory.
This thesis envisages the possibilities of data transport from portal applications into spreadsheets. The main goal is to find out a solution to export data in suitable form for MS Excel application.   The thesis also shows principles of the OLAP. It describes OLAP internal data model and shows the way, how data could be exported from a website into spreadsheets. It enlarges SYLK and XML file formats, which are suitable for data representation in MS Office Excel spreadsheet.  
Description
Citation
KUŽELA, A. Tabulkové procesory jako zobrazení dat OLAP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO