Automatická identifikace klíčových slov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce si klade za cíl zpracovat poznatky o značkování klíčových slov v textu a využít je v praxi pro automatické generování rejstříků. Důvodem pro automatizaci tvorby rejstříků je jejich vysoká náročnost a cena. Teoretická část práce se zabývá především metodami hledání vícenásobných výrazů, které jsou významné pro zpracovávaný text. Praktická část aplikuje vybrané metody na testovací data a shrnuje výsledky experimentů.
The main goal of this work is to survey the field of the automatic keywords tagging in a text and apply this background for automatically generating back-of-the-book indexes. Human made indexes are expensive and that's why we are looking for (semi)-automatic methods indexes. The theoretical part of this thesis deals with collocations, which are an important part of generated indexes. The practical part of the work applies selected methods to testing data and summarize results of experiments.
Description
Citation
MAŠLÁŇOVÁ, M. Automatická identifikace klíčových slov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO