NNTP server jako služba pro systémy založené na technologii Windows-NT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou požadavků, návrhem a implementací internetového diskusního serveru. Přesněji řečeno, jedná se o server spravující diskusní skupiny s příspěvky a zajišťující jejich dostupnost prostřednictvím protokolu NNTP a  HTTP.  Server podporuje autentizaci uživatele a disponuje volitelným proxy módem, kdy jsou všechny NNTP požadavky přeposílány na vzdálený NNTP diskusní server. Součástí programu je též mechanismus zajišťující stahování příspěvků ze vzdálených NNTP serverů a tím pádem plnící distribuční funkci.  Aplikace je určena pro operační systémy MS Windows počínaje verzí NT a vyšší. Program poběží jako služba NT  a je konfigurovatelný prostřednictvím grafického uživatelského rozhranní. V dokumentu jsou také obsaženy teoretické informace nutné pro praktické zvládnutí výše uvedených kroků.
This work includes specification and analysis of requirements, design and implementation of the internet news server. The server controls newsgroups and associated news. It provides availability of the articles by NNTP protocol and HTTP protocol (by web interface). The server supports a user authentication and an optional proxy mode, when all NNTP requests are resent to another remote NNTP server.  A mechanism that provides news-downloading from remote NNTP servers and performs distribution function is included too. The application is designed to run on MS Windows NT (and higher version) as a NT service. The server is configurable by a graphic user interface. The work also includes theoretical information needed for successful accomplishment of the above-mentioned requirements.
Description
Citation
LOUPANEC, J. NNTP server jako služba pro systémy založené na technologii Windows-NT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2007-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO