Multimediální systém pro podporu výuky jazyků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Projekt se zabývá problematikou elektronického vzdělávání (e-learning). Je v něm vysvětleno, co tento pojem znamená, kde a jakým způsobem se tento druh vzdělávání využívá a jaké jsou jeho výhody a nevýhody ve srovnání s jinými výukovými metodami. Jsou zde uvedeny nástroje pro tvorbu elektronického kurzu a je nastíněno jak by měl tento kurz vypadat. Dále jsou probrány různé techniky a nástroje pro vytváření aplikačního rozhraní, zobrazování 3D grafiky a přehrávání audio záznamů pod různými operačními systémy. V tomto směru jsou pak podrobněji popsány nástroje pro operační systém Microsoft Windows. Cílem bylo navrhnout a realizovat multimediální systém pro podporu výuky jazyků. Využitím 3D grafiky a zvukových záznamů byl vytvořen výukový systém, který je pro uživatele lákavý vzhledem a pohodlný při jeho ovládání.
This project is about electronic learning (e-learning). The first part of this document explains the meaning of the term e-learning, where it is used and what advantages and disadvantages has this type of learning compared to the other methods of learning. The user gets familiar with tools that create the electronic lesson and how to design the lesson. In the second part there are described different techniques and tools to create application interface, to display 3D graphic and to play audio records in different operating systems. In this part, there are described tools in more detail for the operating system Microsoft Windows. The goal of this project is to design and to realize the multimedia system for language education. With the use of 3D graphic and audio records the educational system was created with sophisticated appearance and comfortable control.
Description
Citation
DRÁPAL, L. Multimediální systém pro podporu výuky jazyků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO