Hardwarová akcelerace algoritmu pro hledání podobnosti dvou DNA řetězců

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Metody pro zarovnání různých typů bioinformatických sekvencí jsou klíčovou součástí výzkumu v této oblasti. Úlohy jsou časově velmi náročné, a proto má smysl vytvořit hardwarovou platformu pro urychlení těchto výpoětů. Cílem této práce je navržení obecné architektury založené na FPGA technologii, která dokáže pracovat s několika různými druhy sekvencí. Metody, které bude navržená akcelerační karta používat budou především dynamické algoritmy Needleman-Wunsch a Smith-Waterman.
Methods for aproximate string matching of various sequences used in bioinformatics are crucial part of development in this branch. Tasks are of very large time complexity and therefore we want create a hardware platform for acceleration of these computations. Goal of this work is to design a generalized architecture based on FPGA technology, which can work with various types of sequences. Designed acceleration card will use especially dynamic algorithms like Needleman-Wunsch and Smith-Waterman.
Description
Citation
NOSEK, O. Hardwarová akcelerace algoritmu pro hledání podobnosti dvou DNA řetězců [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2007-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO