Rozšiřitelný informační systém sdružení SDC s vícevrstvou architekturou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací informačního systému se snadnou rozšiřitelností jednotlivých části systému s využitím třívrstvé architektury a návrhového vzoru Model-view-controller. Systém je vyvíjen za pomocí objektově orientovaného přístupu v programovacím jazyku PHP, relačního databázového serveru MySQL a webových služeb s využitím protokolu SOAP. Při implementaci zobrazovací vrstvy bylo využito webových technologii XHTML a CSS. Pro analýzu a návrh systému byl použit modelovací jazyk UML. V práci je popsána problematika vícevrstvých softwarových architektur, teorie tvorby Informačních systému, teorie webových služeb, architektonické vzory informačních systémů, dále je popsána analýza, návrh a implementace rozšiřitelného informačního systému s třívrstvou architekturou a jeho aplikace v prostředí sdružení SDC.
This master's thesis deals with analysis, design and implementation of an information system that allows easy extensibility with three-tier architecture.   System is developed using object oriented approach by programming language PHP, relational database server MySQL and web services and protocol SOAP. The View tier is implemented by web technologies XHTML and CSS. Analysis and design of this system is done with using the modeling language UML.     In this thesis is described the problem of multi-tier software architecture, theory of development information's systems and described design and implementation of an information system with a three-tier architecture and it's application in the society SDC.
Description
Citation
VRÁŽEL, D. Rozšiřitelný informační systém sdružení SDC s vícevrstvou architekturou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO