Grafická nadstavba pro systém získávání znalostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této práce je vytvoření grafické nadstavby nad existujícím systémem pro získávání znalostí z databází. Grafické uživatelské rozhraní umožňuje uživateli specifikovat dolovací úlohu pomocí blokového schématu, kde každý element představuje určitý krok v procesu dolování dat. Řešení je postaveno na NetBeans platformě a vedle grafické editace umožňuje práci koncipovat do projektů, spouštět dolovací úlohu, zobrazovat výsledky a ukládat DMSL dokumenty do souborů. Systém je navržen s důrazem na modularitu, rozšiřitelnost a možnost provádění automatických aktualizací aplikace.
The issue of this MSc. project is a design and implementation of a graphical user interface for a data mining system. The application is a front-end for an existing data mining library and allows the user to visually define the data mining process using a graphical editor and a component palette. The solution is built on a NetBeans Rich Client Platform and takes many benefits from using rich components available in this platform. The user may define his work in the projects, edit and persist DMSL documents, run the mining tasks and view the mining results.  The system is designed to emphasize the modularity and extensibility of the solution.
Description
Citation
GÁLET, M. Grafická nadstavba pro systém získávání znalostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO