Dolovací modul systému pro získávání znalostí z dat FIT-Miner

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce rozebírá rozšíření systému pro získávání znalostí z databází FIT-Miner. V první části práce je probrán proces dolování dat, problematika smíšených modelů a systém FIT-Miner. Druhá část popisuje návrh, implementaci a testování vytvořeného modulu, určeného pro shlukovou analýzu pomocí algoritmu Expectation-Maximalization. Závěr práce se věnuje návrhu modulů s použitím technologie Java Stored Procedures.
This master's thesis deals with with FIT-Miner, the system for knowledge discovery in databases. The first part of this paper describes the data-mining process, mixture model's issues and FIT-Miner system. Second part deals with design, implementation and testing of created module, which is used for cluster analysis with Expectation-Maximalization algorithm. The end of the paper is focused to design of modules using Java Store Procedures Technology.
Description
Citation
ZAPLETAL, P. Dolovací modul systému pro získávání znalostí z dat FIT-Miner [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaká data jste použil pro ověření funkčnosti vámi vytvořeného modulu? Jaká je časová složitost algoritmu EM v porovnání s ostatními implementovanými algorimy pro shlukování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO