Implementace pokročilých bezpečnostních algoritmů do domácích routerů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá síťovými prvky, které slouží ke směrování paketů v malých sítích. Je zaměřena na dvě konkrétní zařízení, které obsahují procesor ARM. V práci je detailně popsán postup instalace operačního systému OpenWRT do těchto zařízení. Dále je zde proveden test výkonnosti těchto a dalších vybraných zařízení při směrování a test výkonnosti algoritmů používaných v síťové bezpečnosti. Součástí práce je též modul do operačního systému OpenWRT pro vyhledávání vzorů v síťovém provozu.
This work deals with network devices designed for packet routing in small networks. It's focused on two particular devices with ARM processor. There is detailed description of an instalation of OpenWRT operating system to this devices. Next, there are results of tests of routing performance of these and some other selected devices and tests of performance of alogorithms used in network security. A module for OpenWRT operating system for pattern-matching in network traffic is also part of the work.
Description
Citation
ŠPINLER, M. Implementace pokročilých bezpečnostních algoritmů do domácích routerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Hana Kubátová, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Jaké prostředky pro podporu vícevláknových aplikací nabízí architektura ARM použitá ve vámi testovaných zařízeních? Jakým způsobem je vyřešeno přidání nového konečného automatu do běžící aplikace? Podrobně prosím popište tento mechanismus. Při implementaci DDFA algoritmu jste vycházel z nějaké již existující varianty (např. v jazyce VHDL) nebo jste postupoval čistě na základě infromací v odborné literatuře? V čem lze označit vámi implementované řešení za pokročilé?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO