Framework pro sestavení a testování bezpečnostního síťového řešení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou automatického sestavování a testování bezpečnostního síťového řešení AVG for Linux/FreeBSD na platformách GNU/Linux a FreeBSD. Popisuje co je a k čemu slouží AVG for Linux/FreeBSD. Překlad a sestavování jsou rozebrány od zdrojových kódů po distribuční balíčky, které si uživatelé mohou nainstalovat na svůj počítač. V práci je také zmíněno co jsou repozitáře, jakým způsobem je možné je vytvořit a k čemu se používají. Část věnující se testování AVG for Linux/FreeBSD se zabývá návrhem vhodných automatických testů tohoto produktu a jejich implementací. V rámci praktické části byl navržen a implementován testovací nástroj a s jeho pomocí bylo AVG for Linux/FreeBSD otestováno sadou implementovaných testů.
This master thesis discourses upon problems with automatic building and testing of network security solution AVG for Linux/FreeBSD on platforms GNU/Linux and FreeBSD. This work introduces AVG for Linux/FreeBSD and its usage.  Compilation and link are discussed from the source code to the distribution packages, which users can install on your computer. Also, the repository term was introduced, containing the information about their creation and usage. The part about AVG for Linux/FreeBSD testing discusses suitable  automatic testing proposals for this product and implementation of the best solutions. In the practical part, the testing tool was developed. AVG for Linux/FreeBSD was tested using the test tool and implemented test set.
Description
Citation
SUŠKA, J. Framework pro sestavení a testování bezpečnostního síťového řešení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Doc. Věra Rozinajová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V rámci úprav stávajícího sestavovacího systému jste provedl několik klíčových optimalizací. Stručně sdělte, v čem spočívají? O kolik různých typů balíčku se sw stará, pro které systémy. Provádí po vás ještě někdo kontrolu. Skoušel jste hledat nějaké články o dané problematice?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO