Problematika testování a verifikace softwaru pro leteckou techniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje problematiku certifikace a vývoje softwaru pro leteckou techniku se zaměřením na oblast testování a verifikace v rámci životního cyklu projektu. Práce obsahuje navrhnutý vlastní postup verifikace softwaru ve shodě s požadavky normy RTCA­/DO-178B pro konkrétní aplikaci. Součásti je i ukázková realizace takových částí navrhnutého postupu, které se týkají testování softwaru. V závěru jsou popsané možnosti uplatnění navrženého postupu a zhodnocení jeho výsledků.
This Master's Thesis describes methods of software certification and development of airborne systems, focusing on software testing and verification during project's life cycle. Thesis includes also designed software verification plan for concrete application according to RTCA/DO-178B. Another part of thesis illustrates the exemplary realization of tests according to designed verification plan. At the close we describe the options of applying the designed verification plan and evaluation of its results.
Description
Citation
MAČIŠÁK, L. Problematika testování a verifikace softwaru pro leteckou techniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Doc. Ing. Valentino Vranić, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V kontextu popisu na straně 4 vysvětlete prosím definici kritického systému (pravděpodobnost vzniku katastrofické poruchy). Je možné verifikaci kódu plně automatizovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO