Generátor vědeckých webových portálů

Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavní úlohou této práce je vytvořit generátor vědeckých webových portálů, který v maximální míře zjednoduší proces tvorby portálů a zároveň umožní ovlivňovat zobrazené údaje správcům portálu i uživatelům samotným. Generátor je postaven na modulární struktuře s využitím frameworku Nette (PHP) ve spolupráci s databázovou ORM vrstvou Doctrine a frameworkům jQuery (Javascript, Ajax). Prezentuje výsledky na základě nastavení konkrétního portálu ve spolupráci s lokální databází údajů, která je samostatným výzkumným projektem (ReReSearch). Samotný portál pracuje v různých režimech, které se zařazují do tří tříd: automatický, poloautomatický a manuální režim, přičemž prioritní režim je poloautomatický. Generátor tvoří i zpětnou vazbu pro lokální databázi údajů, které poskytuje relevantní informace z oborů vědy.
The main goal of this thesis is to create a generator of scientific web portals which makes the creation of portals much easier. The administrators of the portals will be able to show different information to specific user groups. The generator is based on modular structure that uses Nette framework (PHP), Doctrine ORM and jQuery framework (Javascript, Ajax). The portal presents the results depending on settings of each portal and its basic data is saved in local database. The local database is a stand-alone project (ReReSearch). The portal works in different modes which are classified into three categories: automatic, semi-automatic and manual mode. The priority mode is the semi-automatic. The generator works also as a feedback for the local database, which provides relevant information from specified fields of science.
Description
Citation
BAJZECER, T. Generátor vědeckých webových portálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Doc. Ing. Pavel Herout, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Odlišujete nějak nově přidané informace do portálu od těch starých? Generátor poskytuje dvě metody generování, striktní a inteligentní. Inteligentní metoda je schopna dohledat více relevantních informací a využívá metod personalizace. Proč by tedy uživatel potřeboval striktní metodu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO