Webová brána pro přístup k měřicím zařízením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací systému pro vzdálený přístup k zařízením přes počítačovou síť. Konkrétně jde o zařízení sériového portu a vstupu zvukového zařízení. Prvním krokem práce bylo udělat průzkum na poli dostupných řešení a dané problematiky se zaměřením na aplikace, které by byli možné integrovat do výsledného systému. Pro zařízení sériového portu bylo potřeba najít řešení, které by umožňovalo přesměrovávat data z fyzického zařízení do počítačové sítě a na klientském systému vytvářet virtuální sériové porty, pomocí kterých by uživatelé přistupovali k těmto zařízením. Pro přenos audio proudů ze vstupních zvukových zařízení přes počítačovou síť byl zvolený protokol RTP, který vykazuje dobré vlastnosti na přenos dat v reálném čase. Také byli popsané možnosti jak přijatý RTP proud na klientském systému zpracovat. Výsledkem práce je komplexní systém, který integruje funkcionalitu uvedených nástrojů do jednoho celku.
This Master's thesis deals with design and implementation of a system that can access remote devices through computer network. Specifically, the serial port devices and audio input devices. The first step of the thesis was to do a survey in the field of similar available, focusing on applications that could be integrated into the final system. For serial port devices, it was necessary to find a solution that would allow redirecting data from the physical device to a computer network and creating virtual serial ports on client systems, through which would users access these devices. To transfer audio streams from audio input devices through computer network was chosen RTP protocol, which is well suited for data transmission in real time. The thesis also contains the description of handling received RTP stream on a client system. The result is a complex system that integrates the functionality of mentioned tools into a single unit.
Description
Citation
ZSÍROS, A. Webová brána pro přístup k měřicím zařízením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO