Webový portál pro správu a klasifikaci informací z distribuovaných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá technikami dolování dat a jejich klasifikací do kategorií dle kriterií. Cílem práce je implementace webového portálu pro správu a klasifikaci dat z distribuovaných zdrojů. K dosažení cíle bude třeba otestovat rozdílné metody a najít nejvhodnější z nich pro klasifikaci internetových článků. Ze získaných výsledků bude navržena maximálně automatizovaná aplikace pro stahování a klasifikaci dat z různých internetových zdrojů, která by v konečném důsledku měla nahradit uživatele, jež by tuto práci prováděl manuálně.
This master's thesis deals with data mining techniques and classification of the data into specified categories. The goal of this thesis is to implement a web portal for administration and classification of data from distributed sources. To achieve the goal, it is necessary to test different methods and find the most appropriate one for web articles classification. From the results obtained, there will be developed an automated application for downloading and classification of data from different sources, which would ultimately be able to substitute a user, who would process all the tasks manually.
Description
Citation
VRÁNA, P. Webový portál pro správu a klasifikaci informací z distribuovaných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Vysvětlete rozdíl mezi dolováním a získáváním znalostí. Jaké z těchto technik v práci používáte?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO