Automatická tvorba grafického rozhraní pro vzdálený přístup

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce zkoumá možnosti abstrakce grafického uživatelského rozhraní a automatizace procesu jeho návrhu a tvorby za provozu aplikace. Důraz je kladen na možnost ovládání aplikace na dálku přes počítačovou síť a tedy na delegaci procesu tvorby rozhraní na vzdálený stroj obsluhovaný uživatelem. Práce analyzuje současné přístupy a metody pro generování rozhraní. V rámci práce byl navržen a implementován systém pro automatické generování uživatelského rozhraní vzdálené aplikace na základě specifikovaného datového modelu.
This thesis explores the possibilities of abstraction of graphical user interface and automation of its design and development process at runtime. Emphasis is placed on possibility of remote control over computer network and accordingly on delegation of the interface creation on the human operated remote machine. The thesis analyzes contemporary approaches to and methods of interface generation. As a goal of the thesis a system for automatic user interface generation for remote applications was designed and implemented. The generation is based on specified data model.
Description
Citation
KORIŤÁK, J. Automatická tvorba grafického rozhraní pro vzdálený přístup [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Dal by se systém generování rozhraní (popisovaný v kapitole 6.2) jednoduše rozšířit/reimplementovat pro mobilní platformu (např. Android, Symbian, WM apod.)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO