Modelování a analýza spolehlivosti počítačové sítě VUT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce popisuje technologie a architekturu použitou na počítačové síti VUT. Vybrané technologie jsou v textu vysvětleny i s některými jejich variantami.  V práci je navržen simulační model zařízení přepínače obsahující tyto technologie.  Dále popisuje implementaci navrženého modelu, kde dále doplňuje detaily technologií spojené s implementací. Poté na sadě testovacích simulačních scénářů ověřuje správnost modelu vůči teoretickému základu. Model je také ověřen na reálném zapojení v laboratoři. Na závěr jsou navržena možná vylepšení modelu.
This thesis informs about technologies and architecture of computer network at BUT.  It describes chosen technologies and some of theirs variants.  Further, it contains simulation model design of a network switch device.  That is followed by the model implementation with detailed description of model parts. Then, the model is tested on a set of simulation scenarios and it is evaluated in comparison with theoretical basis and real devices.  In conclusion, thesis suggests future model development and improvements.
Description
Citation
KRAUS, Z. Modelování a analýza spolehlivosti počítačové sítě VUT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A . Otázky u obhajoby: Objasněte prosím jakým způsobem bude nutné rozšířit stávající simulační model STP, tak aby implementoval vlastnosti RSTP. Jakým způsobem se získávají výsledky pro kvantitativní analýzů simulačních modelů s Vámi vytvořeným přepínačem, například měření doby přepočtu STP při změně topologie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO