SQL backend pro Subversion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce analyzuje systém pro správu verzí Subversion a dostupné backendy pro ukládání dat na serveru. Tyto backendy porovnává a popisuje návrh a implementaci nového backendu, založeného na databázovém systému MySQL. Jsou analyzovány obecné přístupy ukládání stromových struktur v relační databázi, různé možnosti práce s indexy a byla provedena řada dílčích analýz, které jsou využitelné i v jiných aplikacích. Návrh vychází z existujících backendů, jenž byly brány jako zdroj informací i při samotné implementaci. Nový backend byl implementován a zkušebně integrován do aktuální verze Subversion, nicméně zatím není implementována plná funkčnost, takže oficiální součástí systému není. Backend je v závěru porovnán s existujícími backendy BDB a FSFS a jsou navrženy další možnosti pokračování.
The thesis analyzes version control system Subversion and its available backends for storing data in a repository. It compares these backends and describes basic features of a new SQL database backend. Design and implementation of the new backend, based on MySQL database, is described and the new backend is then compared with existing backends BDB and FSFS.
Description
Citation
HORÁK, J. SQL backend pro Subversion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Zamýšlel jste se nad použitím nerelační databáze (např. objektové)? Co bránilo používání automatických testů při ověřování implementace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO