Tachometr založený na akcelerometru a GPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací tachometru pro sportovce, který je schopen zobrazit aktuální rychlost a zaznamenávat překonanou trasu. Navrhované součásti systému jsou natolik malé, aby sportovce co nejméně zatěžovaly. Pro zjištění aktuální rychlosti a polohy je využit systém GPS, pro zobrazení aktuální rychlosti pás LED diod, který je umístěn v brýlích sportovce. Záznam je prováděn na paměťovou kartu typu MultiMediaCard, která využívá souborový systém FAT.
This thesis deals with a design of speedometer for sportsmen, which is able to display current speed and to record a trip. The proposed parts are small enough. That's why sportsman won't be bothered much. The GPS is used for measurement of speed and to determine position. A strip, which consists of LED diodes, is used for speed displaying. The strip is situated in a sportsman's glasses. A trip is recorded to a MultiMediaCard. The FAT file system is used on the memory card.
Description
Citation
NOVOTNÝ, T. Tachometr založený na akcelerometru a GPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm " A ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO