Využití protokolu RTP pro distribuci procesních dat v reálném čase

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce zkoumá možnost přenosu procesních dat v reálném čase pomocí protokolu RTP. Nejdříve jsou zhodnoceny existující protokoly, které jsou k tomuto účelu používané nebo teoreticky použitelné. Dále je uveden popis trojice protokolů RTP, RTCP a RTSP, vysvětlena jejich funkce a zkoumány možnosti jejich rozšiřování. Na základě takto získaných znalostí jsou identifikovány problémy, které se při přenosu procesních dat pomocí RTP mohou vyskytnout a jsou navrženy možnosti jejich řešení. Pro demonstraci distribuce dat pomocí RTP je navržena a implementována aplikace, která shromažďuje GPS pozice ze zařízení PDA a následně je poskytuje klientům, kteří je zobrazují na mapovém podkladu.
This paper explores the potential of process data distribution in real time using the RTP protocol. Firstly, there is an evaluation of existing protocols that are used for this purpose. Secondly, there is a description of the trio of protocols RTP, RTCP, and RTSP, explained their functions and explored possibilities for their expansion. On the basis of this acquired knowledge, problems which may occur with the distribution of process data by means of RTP are identified and their possible solutions are proposed. To demonstrate the data distribution via RTP, the application, that collects GPS position from the PDA and then provides clients with them, has been designed and implemented. Clients can display these data on the map.
Description
Citation
ŠKARECKÝ, T. Využití protokolu RTP pro distribuci procesních dat v reálném čase [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Která metoda pro řešení ztráty paketů (popis viz kap. 4) byla zvolena? Z textu mi toto není jasné. Stručně popište základní výhody vámi navrženého řešení ve srovnání s protokoly specializovanými na sběr a distribuci procesních dat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO