Algoritmy zpracování signálu v FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o možnostech zpracování signálů pomocí digitálních zařízení. Zejména se jedná o analýzu odezvy Dopplerova radaru a následné získání informací o detekovaném objektu (rychlost, směr pohybu, délka, ...). Jde však o málo probádanou oblast, a proto je nezbytné vypůjčit si některé postupy z různých oborů, více či méně příbuzných informačním technologiím. V případě využití nekonvenčních výpočetně náročných metod, které však lze snadno provádět souběžně, je předpokládána hardwarová realizace na čipech FPGA. Propojením s radarovým modulem vzniká velmi rychlý on-line systém, schopný řešit většinu úkonů přímo a v reálné čase. Na výstup jsou pak s minimálním zpožděním odesílána již zpracovaná a transformovaná data, která je možno vizualizovat a zobrazit.
This master's thesis describes ways of signal processing via digital devices. Major field of interest is an analysis of Doppler radar response and then mining of informations about detected object (e.g. speed, movement direction, length, ...). There was realized too little research, that's why borrowing some procedures from different branches not too much related to the IT is necessary. In case of using very complex methods that are easy to parallel, hardware implementation on the FPGA is supposed. With transceiver there is created a very powerful on-line system able to process most of tasks real-time. Then processed and transformed data are sent to the output so visualization and display can be made.
Description
Citation
MARŠÍK, L. Algoritmy zpracování signálu v FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. RNDr. Pavel Hruška, CSc. (člen) doc. Mgr. Daniela Chudá, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Pokud byste vybíral cílovou technologii pro realizaci vaší jednotky, byla by vhodnější ASIC nebo FPGA technologie, popř. proč?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO