Modul pro dolování v časových řadách systému pro dolování z dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této diplomové práce je rozšíření funkcionality existujícího systému pro dolování z dat. Systém bude rozšířen o modul pro dolování dat z časových řad. Práce se skládá z obecného úvodu do problematiky dolování z dat a pokračuje pojednáním o časových řadách. Práce obsahuje rozbor některých současných úloh a popis algoritmů, používaných při dolování dat z časových řad. Následuje koncepce implementace nového modulu a popis konkrétní dolovací metody. V závěru práce jsou navržena i další možná rozšíření aktuálního systému.
The subject of this master's thesis is extension of existing data mining system. System will be extended by the module for the time series data mining. This thesis consists of common introduction to data mining issues and continues with time series analysis. Thesis then also contains some of the current tasks and algorithms used in time series data mining, follows by the concept of the implementation and description of the choosen mining method. Possible future system's improvments are disscused at the end of the paper.
Description
Citation
KLEMENT, O. Modul pro dolování v časových řadách systému pro dolování z dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Proč byla pro implementaci vybrána zrovna metoda Winters? Srovnejte její výhody a nevýhody s jinými metodami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO