Vestavěný webový server založený na platformě Freescale

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Vstavaný webový server (ďalej len VWS) je webový server bežiaci na systéme s obmedzenou výpočetnou kapacitou a pamäťou. Zabudovaním webového servera do vstavaného zariadenia so sieťovým rozhraním, získame nové možnosti riadenia a správy na diaľku. Webové technológie ponúkajú užívateľsky príjemné GUI, jednoduchosť a nízku cenu. Táto práca sa zaoberá návrhom VWS s využitím prostriedkov od firmy Freescale. VWS musí obsahovať slot pre pamäťovú kartu, periférie na doske alebo signály rozhraní vyvedené do konektoru pre pripojenie externých zariadení. Obslužný software bude postavený na niektorej z bezplatných TCP/IP implementácií pre vstavané systémy.   
Embedded web server (EWS) is a web server that runs on a device with limited computing power and memory. By implementing a web server into embedded device with network connectivity we achieve new way of long distance management and control. Web technologies offer user-friendly GUI, simplicity and low prices. The aim of this project is a design of the EWS using Freescale resources. EWS have to have a slot for memory card, on-board peripheries or interfaces signals attached to connecter to allow connection of external devices. Firmware will be built on one of the freeware TCP/IP implementation for embedded systems.
Description
Citation
ŠILON, P. Vestavěný webový server založený na platformě Freescale [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete Vaše tvrzení: "TCP/IP stack je odlehčená implementace sady TCP/IP protokolu, která poskytuje konektivitu pro vestavěné systémy" - jedná se větu v úvodu k TCP/IP kap. 3. V textu zmiňujete, že v implementaci ColdFire TCP/IP stack chybí podpora pro SD kartu, dokážete vysvětlit proč? Ujasněte si pojem "Dynamické HTML" , vysvětlete proč je tato technologie irelevantní pro webový server a jaké nároky na něj klade.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO