Teleprezenčně autonomní robot pro průzkum nepřístupných oblastí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této diplomové práce bylo seznámit se s robotem vyvíjeným na Ústavu inteligentních systémů FIT VUT v Brně. Cílem práce bylo navrhnout a poté implementovat takové hardwarové a softwarové zdokonalení robota, aby pomocí dálkového řízení prováděl teleprezenční průzkum úzké jeskyně včetně autonomního návratu zpět ke vchodu. Dále pak navrhnout možná rozšíření pro další zdokonalení robota.
The subject of this master's thesis was to get familiar with a robot developed at the Department of Intelligent Systems of FIT VUT Brno. The goal of this work was to design and then implement hardware and software improvements of the robot so it could be capable of telepresence exploration of a narrow cave using remote control, including autonomous return back to the entrance. Also suggest possible extensions for a further improvement of the robot.
Description
Citation
KRKAVEC, M. Teleprezenčně autonomní robot pro průzkum nepřístupných oblastí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ján Genči, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Naznačte, jak a co je třeba modifikovat, aby veškerá komunikace mezi řídicím počítačem a robotem s kamerami probíhala jen přes jedno fyzické rozhraní, a sice wifi. Jak náročné bude takový systém realizovat? Navrhoval jste i hardware pro robota?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO