Srovnání použití bezdrátových sítí 802.11 a/b/g/n a E-band v praxi

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá srovnáním současných technologií bezdrátových sítí v praxi. Opírá se o poznatky a zkušenosti získané při návrhu a realizaci bezdrátových sítí během čtyř let praxe. Krátce jsou popsány standardy a zabezpečení WiFi. Více je pojednáváno o novém standardu 802.11n. Dále je popsáno pásmo E-Band, které bylo v roce 2008 částečně povoleno v ČR. Práce popisuje praktické použití standardů 802.11a/b/g/n a E-Band v různém prostředí. Příklady použití jsou uvedeny na případových studiích z vysokorychlostního point-to-point spoje, pokrytí logistického skladu a pokrytí logistického skladu s lokalizací.
This master's thesis compares wireless technologies which they are used at current time. The most of information in this thesis are obtained from my practical experiences with design and realization of wireless network during last four years. The thesis briefly describes standards and security of WiFi. More time is devoted to the description of new standard 802.11n and the E-Band. The use of E-Band is allowed in Czech Republic from a year 2008. The thesis describes a practical evaluation of wireless network 802.11a/b/g/n and E-Band. Examples of the use are described in case studies of high-speed point-to-point wireless bridge, coverage of a logistic warehouse and wireless network with location in a hospital.
Description
Citation
ŽIŠKA, J. Srovnání použití bezdrátových sítí 802.11 a/b/g/n a E-band v praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm "B". Otázky u obhajoby: V části implementace, kde popisujete řešení pro sklad drogistického materiálů, popisujete úvahy o umístění jednotlivých přístupových bodů. Nediskutujete však možnost využití externích anteních prvků pro AP. Proč? V kapitole 3.3 v první větě identifikujete zkratku P2P pro použití Wifi síťě jako Peer-to-Peer. Nemyslel jste spíše Point-to-Point?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO