Ovládací pult pro kamerové systémy

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje analýzu a návrh řídícího pultu pro kamerové systémy. Komunikačním rozhraním řídícího pultu je ethernet. Ovládacími prvky sou joystick a klávesnice. V kapitole analýza, práce popisuje rozhraní RS-485 a ethernet, dále protokoly IP, TCP a UDP. Práce dále obsahuje návrh zapojení řídící desky a návrh tištěného spoje. V práci je detailně popsán komunikační protokol řídícího pultu na aplikační vrstvě, řídící algoritmus. Práce obsahuje i návrh odolné krabice rídícího pultu včetně nákresu potrebních pro zhotovení.
This master's thesis is describing analysis and concept of control panel for camera systems. Communication interface of control panel is ethernet. Corntol interfaces are joystick and keyboard. Chapter analysis describes interfaces RS-485, ethernet and protocols IP, TCP and UDP. The thesis also contains a proposal involving the control board and printed circuit design. The work is describing the communication protocol of control panel at the application layer and the control algorithm in detail. The thesis includes a proposal for robust box for control panel including drawings needed for construction.
Description
Citation
MARKO, J. Ovládací pult pro kamerové systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
prof. Ing. Václav Dvořák, DrSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (člen) Prof. Ing. Jaromír Krejčíček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Jaké vidíte výhody a nevýhody ve Vašem řešení v porovnání s konkurenčními produkty? Je mikrokontrolér, který jste zvolil, dostupný i v military provedení? Hrála při jeho výběru roli i cena v porovnání s konkurenčními mikrokontroléry?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO