Vizuální nástroj pro tvorbu aplikací ve zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením nástroje pro vizuální tvorbu aplikací ve zpracování obrazu, které se provádí pomocí grafického propojování funkčních bloků. Grafické propojování je realizováno pomocí tzv. node editoru, který je implementován v Qt frameworku. Qt framework je využit napříč celým projektem, pro uživatelské rozhraní a správu dynamických knihoven. Knihovna OpenCV je využita jako základ pro zpracování obrazu. Tento nástroj je možné rozšiřovat o další metody zpracování pomocí pluginů, umístěných v dynamických knihovnách. Dále interpretuje navrženou aplikaci, návrh aplikace je podpořen režimem náhledu na změnu v reálném čase. Obsahuje i historii akcí (Undo/Redo systém).
This term project deals with creating visual tool for building image processing applications that is performed using the graphical interconnection of functional blocks. Graphical interconnection is realised by so-called node editor that is implemented in Qt framework. This framework is used across the project - for the user interface and management of dynamic libraries. OpenCV library is used as the basis for image processing, this tool can be extended to other methods of image processing using plugins included in the dynamic libraries. The tool interprets the proposed application, the proposal application is supported by the preview mode of the change in real time. The tool also contains a history of actions (Undo/Redo system).
Description
Citation
HORÁK, L. Vizuální nástroj pro tvorbu aplikací ve zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Vladimír Jáneš, CSc. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO