Analýza vybraných platebních protokolů

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem diplomové práce "Analýza vybraných platebních protokolů" je přehled o používaných platebních protokolech. První část se zabývá bezpečností dat, druhá je věnována platebním protokolům, jejich charakteristice, použité technologii a bezpečnostním prvkům. Třetí část se věnuje nástrojům pro simulaci a verifikaci platebních protokolů. Součástí práce je i srovnání jednotlivých platebních protokolů a nástrojů. Praktická část práce je zaměřena na formalizaci a verifikaci platebního protokolu Visa 3-D Secure, protokolu NetBill a dvou podprotokolů protokolu SET.
The aim of the master's thesis "Analysis of Selected Payment Protocols" is overview of used payment. The first part is concentrated on data security, the second is dedicated to payment protocols, their characteristics, used technology and security elements. The third part is dedicated to verification and simulation tools. Comparison of particular payment protocols and of particular verification tools is part of this work too. Experimental part of the thesis is focused on formalization and verification of the payment protocol Visa 3-D Secure, of the protocol NetBill and on formalization of two subprotocols of SET.
Description
Citation
KUČEROVÁ, P. Analýza vybraných platebních protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Zdeněk Havlice, CSc. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: U nalezených nedostatků jednotlivých platebních protokolů ve stručnosti zmiňte řešení na jejich zabezpečení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO