Komunikační deska pro řízení systémů řezacích stolů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou realizace PCI řadiče pomocí technologie FPGA. Popisuje návrh a implementaci komunikační karty určené do PCI sběrnice, která slouží k ovládání servomotorů řezacích strojů. V tomto projektu jsou popsané postupy při návrhu a realizaci hardwarových a softwarových částí komunikační karty. Výsledkem práce je fyzicky zhotovené zařízení, které bude zařazené v procesu výroby.
The thesis deals with the issue of implementing a PCI interface controller utilizing the FPGA technology. It describes the design and the implementation of a PCI communication card, which is used to control servomotors in cutting machines. In the thesis, the steps taken in designing and implementation of hardware and software parts of the communication card are discussed. The result of the thesis is a functional piece of equipment, which is to be manufactured.
Description
Citation
BAČÍK, Z. Komunikační deska pro řízení systémů řezacích stolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Prof. Ing. Jaromír Krejčíček, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené dotazy rozhodla práci hodnotit stupněm "C". Otázky u obhajoby: Vysvětlete, zda byla plná funkčnost Vaší komunikační karty otestovaná přímo na nějakém řezacím stole, případně jak testy dopadly?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO