Detekce pohybujících se objektů ve video sekvenci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se věnuje detekci pohybujících se objektů ve video sekvenci. Zabývá se hlavně problematikou detekce pohybu, určení místa pohybu, nalezení jednotlivých objektů a sledováním průchodu objektu scénou. Následně se zaměřuje na odstranění stínů. V práci je představena metoda detekce pohybu založená na Local Binary Pattern, která spolu s diferenční metodou nad barevným prostorem HSV umožňuje rychlou a přesnou detekci pohybu.
This thesis deals with moving objects detection in video sequences. The principal aim of such detection is to detect and locate motion in the image, separate individual objects, and track these objects. Subsequently, to eliminate shadows, the paper introduces method of motion detection based on Local Binary Patterns together with differential method above the HSV color space. The proposed method provides rapid and accurate movement detection in video sequences.
Description
Citation
HOCHMAN, Z. Detekce pohybujících se objektů ve video sekvenci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Vladimír Jáneš, CSc. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na dotazy oponenta a na doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A". Otázky u obhajoby: Jaké příznaky kromě LBP by bylo vhodné použít pro detekci pohybu? Jak by bylo možné kombinovat výstupy různých typů příznaků pro zlepšení výsledků detekce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO