Inteligentní vyzvánění pro Symbian S60

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Symbian OS je v současné době jeden z nejrozšířenějších operačních systémů chytrých telefonů. Mezi jeho nejdůležitější zástupce patří platforma S60, kterou se zabývá tato práce. Část práce je zaměřena na teoretický přehled systému Symbian a popis integrovaných senzorů v chytrých telefonech. Druhá část je věnována realizaci ukázkové aplikace pro inteligentní vyzvánění. Ta umožňuje přizpůsobit vyzvánění telefonu okolnímu prostředí podle informací získaných ze senzorů. Aplikace je naimplementována v jazyce C++, s úpravami pro Symbian OS, ve vývojovém prostředí Carbide.c++. Využito bylo SDK verze S60 3rd Edition Feature Pack 1.
Symbian OS is one of the most popular operating system for smartphones. The most favorite version of Symbian OS is the S60 platform, which is the aim of this thesis. Part of this thesis is focused on theoretical overview of Symbian OS, and a description of integraded sensors in smartphones. The second part is devoted to the implementation of sample application for inteligent ringtones. This application allows smartphone to customize phone ringing according to information obtained from sensors. Application was implemented in C++ language with Symbian-specific modifications. The development environment used was Carbide.c++ with SDK S60 3rd Edition Feature Pack 1.
Description
Citation
KADLAS, J. Inteligentní vyzvánění pro Symbian S60 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B". Otázky u obhajoby: Upřesněte nutné změny v projektu, které je nutné vykonat, aby byl použitelný pro nové verze Symbianu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO