Rozpoznávání markantních rysů na nábojnicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a implementace algoritmu, který dokáže porovnat dva obrazy pláště ná- bojnice na základě markantů v nich obsažených. V první části se věnuje problematice palných zbraní, zejména z pohledu balistických povýstřelových stop. V dalších částech pak představuje návrh a rea- lizaci snímacího zařízení pro získání obrazu povrchu vystřelených nábojnic, zpracování takto získané- ho obrazu a návrhu a realizaci porovnávacího algoritmu. V závěru se hodnotí dosažené výsledky a možnosti dalšího vývoje.
Subject of this thesis is design and implementation of an algorithm, capable of distinct feature based comparision of two weapon cartridge casing  images. In the first section it looks into the issue of fi- rearms with special emphasis on ballistic traces. In following parts it presents design and imple- mentation of scanning unit for acquisition of such images and their processing and design and excuti- on of the comparation algorithm. In the conclusion there is an evaluation of goals achieved and possi- bilities for further development.
Description
Citation
SIBLÍK, J. Rozpoznávání markantních rysů na nábojnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Zdeněk Havlice, CSc. (člen) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby:  
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO