Platební systémy na Internetu

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Úlohou tejto práce je oboznámenie sa s technológiami používanými pre realizáciu platobných systémov v prostredí internetu. Práca sa bližšie zameriava na systémy realizujúce platbu pomocou internetového bankovníctva, platbu pomocou kreditnej karty, platbu prostredníctvom SMS a systémy internetových peňaženiek PayPal a Moneybookers. V práci sú navrhnuté kritériá pomocou ktorých je možné tieto platobné metódy medzi sebou porovnávať, čo bolo motiváciou k podrobnejšiemu preštudovaniu jednotlivých metód. Tieto platobné metódy následne porovnávame z hľadiska používateľského a taktiež z hľadiska integrácie týchto systémov do už existujúcich webových aplikácií, čo bolo motiváciou pre vytvorenie jednoduchej príručky s návodmi ako integrovať niektoré platobné metódy do webových stránok, čo je súčasne výsledkom tejto práce.
The main subject of this masters thesis is to familiarize with technologies used to realization of online payment systems on internet. The document is more detailed focused on realization of internet banking, credit card payment, payment via SMS and on systems of internet wallets like PayPal and Moneybookers. There are proposed several criteria that are used to compare the payment methods, what was also a motivation for more detailed study of methods. These payment methods are compared from the user point of view, and from the perspective of integration these systems to the existing applications, which led us to work on the manual with user guides about how to integrate these payment methods to the web sites, what is also a contribution of this masters thesis.
Description
Citation
NAGY, E. Platební systémy na Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě (D). Otázky u obhajoby: Z jakých zdrojů jste čerpal informace týkající se metod internetového bankovnictví, plateb kartou a SMS plateb?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO