Řetězec zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou implementace systému pro vytváření obecných obrazových operací s využitím řetězce zpracování obrazu. Text práce představuje koncept zpracování obrazu pomocí řetězců a ukazuje jeho přednosti a široké možnosti. Dále se text soustřeďuje na detailní návrh systému založeného na tomto konceptu. Systém byl úspěšně implementován, přičemž byly prozkoumány jeho vlastnosti a změřené výsledky byly popsány a diskutovány. Nakonec je ukázána praktická aplikace systému v několika úlohách zpracování obrazu.
This master's thesis deals with implementation of a system for creating general image operations using an image processing chain. The text introduces the concept of image processing using chains and shows its advantages and possibilities. Furthermore, the text focuses on the detailed design of a system based on that concept. The system was successfully implemented and tested, while the results were described and discussed. Finally, the system is shown in a practical application of several image processing tasks.
Description
Citation
PTÁČEK, T. Řetězec zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Zdeněk Havlice, CSc. (člen) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaký význam má zvláštní algoritmus na detekci cyklů v grafu, když následně používaný algoritmus pro sestavení posloupnosti spouštění bloků tyto cykly (pokud v grafu existují) detekuje také? Myslíte si že vlastní (uzpůsobená) implementace využitých algoritmů (konvoluce, DoG, ...) optimalizovaná tak, aby žádný z těchto algoritmů nepotřeboval kopii vstupních dat, by zvýšila efektivitu (rychlost) systému? Uvažoval jste nad možností paralelního běhu bloků, tak že by vstupní data byly zpracovávány po úsecích pevné délky (např.: řádky obrazu, pevný počet pixelů, ...)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO