Inovace webových stránek FIT

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá teorií kvality webových stránek a způsoby její kontroly. Dále pak ukazuje postup vedoucí k vytvoření moderní webové prezentace Fakulty informačních technologií VUT v Brně s ohledem na aktuální trendy webových technologií a také na požadavky, které webová prezentace pro veřejnou vzdělávací instituci definuje. Cílem je prozkoumat webové trendy mezi světovými univerzitami, postavit webové stránky FIT do srovnání s prezentacemi vybraných škol a spolu s hlubší analýzou definovat nedostatky, které se na aktuální webové prezentaci FIT vyskytují. Poté na základě těchto informací navrhnout relevantní nápravu a vytvořit prototypy nové webové prezentace. V práci budou často zmiňovány a využívány nejrůznější metodiky českých i mezinárodních organizací, které slouží jako užitečná vodítka k vytvoření kvalitní přístupné webové prezentace, stejně jako nástroj k ověření, jaké aspekty prezentace splňuje.
This thesis deals with the web pages quality theory and with the methods of its checking. Furthermore, it shows procedure contributing to creation of modern web presentation of the Faculty of Information Technologies with respect to current trends in web technologies as well as to the requirements specified by web presentation for public educational institution. The objective is to explore web trends among world universities, draw a comparison between FIT web pages and presentations of selected schools, and along with a deeper analysis, specify the imperfections occurring in the actual FIT web presentation. On the basis of this information propose relevant rectification and design new web presentation prototypes. Various methods of Czech as well as international organizations will be mentioned in the thesis. These methods serve as a useful guideline for designing high-quality accessible web presentation as well as a tool for verification and auditing of the aspects fulfilled by the presentation.
Description
Citation
ZIKMUND, M. Inovace webových stránek FIT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO