Grafické uživatelské rozhraní pro media přehrávač MPlayer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje vytvoření grafického uživatelského rozhraní pro media přehrávač MPlayer. V úvodní části se čtenář seznámí s přehrávačem MPlayer a s dostupnými uživatelskými rozhraními pro tento přehrávač. Následující část popisuje protokol přehrávače MPlayer, který zprostředkuje komunikaci mezi přehrávačem a aplikací, do které je vestavěn. Poslení část se zaobírá návrhem a implementací aplikace s grafickým rozhraním, která využívá MPlayer jako multimediální vrstvu.
This thesis deals with the implementation of a graphical user interface for MPlayer media player. At first, it describes the features of MPlayer and its existing graphical frontends. Next, it discusses the communication protocol, which MPlayer offers for embedding itself into other applications and for the communication. The last part then desribes the design and implementation of an application, which uses MPlayer as its backend.
Description
Citation
ZSÍROS, A. Grafické uživatelské rozhraní pro media přehrávač MPlayer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO