Bibliografické citace v DocBooku a jejich transformace pomocí DocBook XSL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá prozkoumáním a vysvětlením pojmu DocBook XSL. Popisuje vývoj značkovacích jazyků od SGML ke XML a XSL, kde se vysvětluje, jak a s pomocí jakých nástrojů probíhají transformace mezi těmito formáty do jiných formátů. Zkoumá nástroje vytvořené pro správu bibliogra ckých citací (RefDB, Bibtex to XML, jReferences, JabRef) a popisuje tvorbu vlastní modi kace (šablony), která formátuje citace v normě LNCS pro DocBook.
This thesis describes condition of bibliographic citations via DocBook XSL. Ilustrates evolution from SGML to XML and XSL languages. How XSLT transformations work between these formats. How work tools special created for work with DocBook and bibliographic citations (RefDB, Bibtex to XML, jReferences, JabRef). Then thesis explains how was created a stylesheet for formatting citations in LNCS norm for DocBook.
Description
Citation
SOUKOP, T. Bibliografické citace v DocBooku a jejich transformace pomocí DocBook XSL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO