Systém pro správu jazykových verzí Portálu VUT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je vytvořit systém pro správu jazykových verzí Portálu VUT. Nejprve popisuji problematiku tvorby vícejazyčných webových aplikací. Možnosti jejich implementace, využívající databázi i bez ní. Další částí je analýza současného stavu Portálu VUT. Popisuji jednotlivé servery, nástroje a hlavně řešení zajišťující vícejazyčnost. Dále se věnuji návrhu a implementaci požadovaného systému. Ten se skládá z několika samostatných skriptů a webové aplikace pro vývojáře a překladatele. Nakonec uvádím postup integrace tohoto systému do stávajícího Portálu VUT.
The main purpose of this master's thesis is to create language version tools for web Portal of BUT. There are possibilities of applications using databases or without them. The next part of the thesis analyses current situation of the web Portal of BUT. I described individually servers, tools and mainly solution ensuring multilingual sites. Thereinafter I attend to design and implementation of required system. This system consists of some single scripts and web applications for web developers and translators. Finally I will describe the procedure of integration of this system to current web Portal of BUT.
Description
Citation
PAVLÍČEK, M. Systém pro správu jazykových verzí Portálu VUT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO