Příprava domácích úloh pro předmět Algoritmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením domácích úloh pro předmět Algoritmy na téma grafy. Práce se skládá z pěti úloh. První úlohou je vytvoření grafů pomocí matice sousednosti, další je vytvoření grafu pomocí seznamu sousednosti. Třetí úlohou je implementace Jarníkova algoritmu pro hledání minimální kostry. Čtvrtou je implementace Floyd-Warshallova algoritmu pro hledání minimálních cest v grafu, zjištění souvislosti a úplnosti grafu. Pátou úlohou je zjištění diskrétnosti grafu a implementace NP-úplného problému hledání maximální kliky grafu.
This Bachelor's thesis is about preparing of homeworks for the course Algorithms on graphs. Thesis contains five parts. The first task is to create graphs using adjacency matrix, next is to create a graph using the adjacency lists. The third task is to implement Prim algorithm for finding the minimum skeleton. The fourth is the implementation of Floyd-Warshall algorithm for finding minimum paths in the graph, finding the connection and completeness of the graph. The fifth task is to identify and implement discretion chart NP-complete problem of finding a maximum clique of graph.
Description
Citation
MILOŠ, R. Příprava domácích úloh pro předmět Algoritmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-02-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO