SMART CAR: detekce dopravních značek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá známými postupy detekce dopravních značek ve video sekvenci. Z úvodu se věnuje jejich popsání a vytyčení hlavních výhod a nevýhod s ohledem na rychlost zpracování a přesnosti detekce. V dalších kapitolách je pak navržen kompletní systém pro detekci a klasifikaci dopravních značek. V závěru je tento systém otestován na vytvořené testovací sadě dat a zhodnoceny výsledky experimentů. Práce je zaměřena na metodu Template Matching pro klasifikaci a model hodnocení barevného vzhledu CieCam97, pro hledání kandidátních oblastí.
This bachelor's thesis is concerned about known methods of detection traffic signs in video sequence. In introduction are explained and located main benefits in the light of process speed and accuracy of detection. At the next chapters is designed system for traffic signs detection and classification. In the end is this system tested on prepared testing data and results are evaluated. The work is focused on method Template Matching for classification and color appearance model CieCam97 for detecting candidate areas.
Description
Citation
BRZOZA, M. SMART CAR: detekce dopravních značek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO