Implementace poštovního klienta pro mobilní platformu OpenMoko

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Openmoko je revoluční mobilní linuxová platforma s rozšiřující se vývojářskou komunitou. Cílem práce je vytvořit uživatelsky přívětivého poštovního klienta v jazyce Java a analyzovat problematiku vývoje aplikací na této platformě. V práci jsou popsány možnosti vývoje takovýchto aplikací, a to především prostřednictvím grafického toolkitu SWT. Popsána je také knihovna JavaMail pro práci s elektronickou poštou. V závěru jsou demonstrovány výhody a nevýhody vytvořené aplikace. Výsledkem praktické části práce je poštovní klient, určený pro mobilní linuxová zařízení s dotykovým ovládáním a úvod do problematiky vývoje softwaru pro platformu Openmoko.
Openmoko is a revolutionary Linux platform with an expanding community of developers. The goal of the project is to create a user-friendly email client programmed in Java and analyze the difficulties of application development on this platform. The thesis discusses possibilities of development of this kind of applications, especially those using SWT widget toolkit. JavaMail library which handles the electronic mail is described as well. In conclusion we demonstrate advantages and disadvantages of the created program. The outcome of this thesis is an email client designed for mobile Linux devices with touch control and an introduction to software development on the Openmoko platform.
Description
Citation
KRÁTKÝ, P. Implementace poštovního klienta pro mobilní platformu OpenMoko [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO