Redakční systém WebArchitekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou obecného redakčního systému, který funguje na bázi AJAX. Systém je modulární, ale zároveň založený na pluginech, které tvoří jeho jádro. V první části se zabývám redakčními systémy a jazyky, které se nejčastěji používají pro tvorbu. Jsou zde uvedeny také knihovny a doplňky, které usnadňují programování. Řešení problému je popsáno z části teoreticky, ale z větší části přímo pomocí objektového modelu, který jsem použil. Jsou popsány jednotlivé metody pro vyjádření funkčnosti jádra systému a dále pluginy, které půjdou k tomuto systému připojit. Další vývoj je rozebrán na konci a jak je uvedeno, bude se řídit hlavně projekty na které bude tento systém dále použit.
This thesis concerns universal content management system, which works on AJAX basis. System is modular and based on plugins, which forms its core. In first part, I am concern with CMS and programming languages, which are used for programming in most cases. There are also mentioned libraries and add-ons, which simplify programming itself. Problem solution is described theoretically at the beginning, then I describe the object model itself. The methods of certain classes are described to express the functionality of system core and then a describe plugins which can be add to core. Future development is mentioned at the end. It will be controlled mostly by the projects, on which will be this system apply next.
Description
Citation
SMOLA, L. Redakční systém WebArchitekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-02-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO