Modelování sociální sítě pomocí multi-agentních systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce poskytuje čitateli úvod do témat sociálních sítí a multi-agentních systémů. Jejím cílem je popsat návrh a implementaci funkčního modelu sociální sítě jakožto multi-agentního systému postaveného na frameworku Jason a na závěr zhodnotit tuto snahu.
This thesis introduces the reader to topics of social networks and multi-agent systems. It's goal is to describe design and implementation of a functional model of social network as a multi-agent system built on Jason framework, and, in the end evaluate this effort.
Description
Citation
LELKES, G. Modelování sociální sítě pomocí multi-agentních systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak složité by bylo rozšířit model o nový druh místa: Místo srazu. Ve kterém by se agenti mohli setkat a až následně by se vydali do nějakého zábavního místa. Mohly by zde probíhat "náhodná setkání" a diskuse o výběru místa. Narazil jste na problém výrazného zpomalení simulace díky velikosti báze znalostí jednotlivých agentů? Pokud ano, při jak velké simulaci k tomu došlo.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO