Informační systém skautského oddílu s využitím API webové galerie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci je popsán návrh a realizace informačního systému skautského oddílu, který pro správu fotografií využívá aplikačně programové rozhraní. Systém uživatelům poskytuje zejména ucelenou správu komponent, příspěvků, akcí a fotografií. Jsou představeny vybrané služby pro správu alb a fotografií, které ve své specifikaci nabízejí využití jejich API. Vybranými službami jsou Picasa Web Albums, SkyDrive a Rajče.net. Návrh aplikace zahrnuje celkovou architekturu systému a návrh databáze. Práce dále obsahuje implementaci systému s využitím API zvolené služby a technologiemi PHP, MySQL či JavaScript.
In this thesis is described design and realization of information system of scout troop which uses application programming interface for management of photos. The system provides users complete management of components, contributions, events and photos. There are presented selected services for the management of albums and photos which offer to use their API in their specification. Picasa Web Albums, SkyDrive and Rajče.net are these services. Design of application comprises the whole architecture of system and design of database. The thesis also contains an implementation of system with use API of chosen service and with technologies PHP, MySQL or JavaScript.
Description
Citation
VANĚK, P. Informační systém skautského oddílu s využitím API webové galerie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Zvažoval jste využití nějakého PHP frameworku pro implementaci systému? Proč jste se rozhodl framework nevyužít? Jaké další služby by připadaly v úvahu pro fotogalerii?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO