Synchronizace a zálohování dat pod OS Linux

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje synchronizaci a zálohování dat. Cílem práce bylo navrhnout a implementovat vlastní nástroj pro synchronizaci a zálohování dat pod OS Linux. Realizace řešení byla inspirována programem Git. Pro realizaci byla použita architektura peer-to-peer. Pro ukládání metadat a vlastních dat nástroj používá databázi. Na základě testování bylo zjištěno, že nástroj má určitou režii při synchronizaci a zálohování dat. V závěru práce jsou tyto výsledky diskutovány a jsou předloženy další rozšiřující návrhy.
This bachelor's thesis deals with synchronisation and backup of data under Linux OS. The aim of this paper is to design and implement a custom tool for data synchronisation and backup for Linux OS. The solution was inspired by the program Git. The architecture peer-to-peer was used to implement the project. The tool uses a database to store metadata and data itself. Based on testing, it was found that the tool has a certain overhead during the data synchronisation and the process of backing up. These results are discussed and other proposals are submited in the conclusion.
Description
Citation
MARŤÁK, A. Synchronizace a zálohování dat pod OS Linux [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jak a v jakém rozsahu probíhala spolupráce s řešiteli ostatních dvou bakalářských prací na komunikačním protokolu? Jak se aplikace chová při větším počtu záznamů v databázi, zejména z pohledu rychlosti přístupu a velikosti výsledné databáze? Lze výše uvedené nějak optimalizovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO