Processing of Video Records

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci je prezentován systém pro zpracování videa se zaměřením na detekci a rozeznávání  obličejů. Systém zpracovává video stream z kamery v reálném čase. K detekci obličejů využívá ViolaJones detektor. Pro rozeznávání obličejů je použita metoda SURF. Systém je implementován v jazyce  C# a využívá knihovnu OpenCV a Emgu CV wrapper.
This thesis presents a system for video processing focused on face detection and recognition. This  system processes a video stream from camera in real time. System uses Viola-Jones detector for face  detection. For face recognition is used SURF method. Software is implemented in C# language and  uses OpenCV library and Emgu CV wrapper.
Description
Citation
ČEREŠŇÁK, M. Processing of Video Records [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Pomohlo by nějakým způsobem využití 3D modelu hlavy/obličeje právoplatných uživatelů pro zvýšení spolehlivosti detekce obličeje? Pokud ano, jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO