Implementace algoritmů založených na rozhodovacích stromech v jazyce C#

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá výběrem dolovacích algoritmů pro klasifikaci založených na rozhodovacích stromech pro analytický systém vyvíjený v rámci projektu Systém pro zvýšení bezpečnosti v prostředí Internetu analýzou šíření škodlivého kódu. U vybraných algoritmů je popsána jejich implementace v jazyce C#. Implementované algoritmy jsou následně testovány z hlediska rychlosti učení algoritmu a přesnosti klasifikace. Na základě výsledků experimentů jsou sepsány závěry a dána doporučení pro uživatele těchto algoritmů.
This bachelor thesis is focused on selection of data mining algorithms based on decision trees for an analytical system developed under the project System for the Internet security increase based on malware spreading analysis. Selected algorithms are described in greater detais, as well as their implementation in the C# language. These algorithms are then tested with regards to their training speed and classification accuracy. Finally, this thesis presents further conclusions and recommendations  based on performed experiments.
Description
Citation
GROLIG, L. Implementace algoritmů založených na rozhodovacích stromech v jazyce C# [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: V práci zmiňujete, že diskrétní atributy je nutné zpracovávat jiným způsobem než atributy spojité. Jaké řešení jste zvolil? V experimentálním zhodnocení algoritmu Random Forest uvádíte výsledky pro Criminisiho metodu a pro Breimanovu metodu. V čem se tyto dvě metody liší?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO