Dynamická rekonfigurace hardwarových akcelerátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se věnuje využití dynamické rekonfigurace FPGA v oblasti aplikačně specifických procesorů, a to zejména vzhledem k rychlosti jejich vývoje, možnostem akcelerace výpočtů a univerzality. Dále je navrženo rozšíření aplikačně specifického procesoru Codix o rekonfigurovatelnou jednotku a popsána její implementace. V závěru jsou shrnuty získané poznatky a nastíněny možnosti dalšího vývoje.
Thesis deals with usage of dynamic reconfiguration of FPGA in area of application specific instruction-set processors, considerng time-to-market, possibilities of acceleration and universality. Furthermore, it is designed an extension of application specific processor Codix with reconfigurable unit and it is described its implementation. Finally, the results are evaluated and opportunities for further development are identified.
Description
Citation
BRABEC, L. Dynamická rekonfigurace hardwarových akcelerátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jak by se řešila jednotka, kde by byla doba vypočtu závislá na operandech (tedy nebyla by dopředu známá)? Při rekonfiguraci nezastavujete vypočet procesoru. Nemůže nastat situace, že během rekonfigurace by se na výstupu ALU objevovaly nedefinované výstupy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO